lördag 16 februari 2013

Melankoli

Jag har legat i sängen..utmattad.Städade i köket,det var det enda jag orkat göra idag.Har ingen glädje eller framtidshopp..allt känns SVART,hårt,tungt och jobbigt.
Tror mer o mer på att jag är Bipolär...som har blivit värre dom senaste åren.
"Måbramänniskan" ville bli fb.vän igen..tidigare skulle jag blivit glad över det,men nu orkar jag inte ens bry mig,eller tänka-varför?
Jag sitter här nu o stirrar på orden jag skrivit...orden som är lika tråkiga som jag är.
Tänk om jag kunde vara en bloggare som skrev om glada färger,resor,trevliga vackra människor,kläder,fester mm. -Fast jag orkar inte ens vara avundsjuk på positivitet,lycka just nu...
Alla finns här av någon anledning påstår folk...
Jag finns här för att känna smärta o må dåligt...

Bara lite glöd kvar..

Sen jag rasade nu för lite över 2år sen,så har jag hela tiden fått höra att-Du är stark och tar dig igenom det här och blir ännu starkare av allt.
Men NEJ! jag orkar inte längre,fast samtidigt vet jag att jag inte har något annat val..jag MÅSTE orka,så länge jag bestämmer mig för att leva.
Sen när jag tar mitt liv..så kommer det höras viskningar -Hon som var så STARK,jag förstår ingenting.
Nej,för ingen VILL förstå,jag är en kämpande överlevare..men helt utmattad sådan,finns inte mycket livslåga kvar i mig.
När man är psykiskt sjuk och försöker klara av vardagen ändå,oavsett hur man mår...så är det som att springa maraton varenda dag..man är SÅ slut! Tillslut så orkar man bara inte,hur stark man än är.

torsdag 14 februari 2013

Livets-lön

Jag har ju fått en praktikplats..på heltid i 3mån. Jag får ut ca. 10.000kr/månaden efter skatt! Snacka om att man blir utnyttjad..Jag är 45år...inte ens ungdomarna får så lite på sitt sommarjobb.
Jag mår så dåligt av all stress att jag är spyfärdig.Jobbet tar all min kraft..orkar knappt göra iordning nästa dags lunch.Orkar inte bry mig om något/någon.
Det arbetar flera tuffa,starka kvinnor på mitt jobb..kvinnor som får mig o känna mig värdelös,mindrevärdig. Har alltid haft svårt att arbeta o umgås med kvinnor.Nu har jag hjälpt en duktig kvinna,som arbetat där i över i 10år och kan allt.Eftersom jag mår dåligt,är nervös...så blir det att jag "gör bort mig" hela tiden.Jag HÖR liksom vad hon säger,men förstår inte henne ändå. Känner mig som en liten flicka...och då är jag ändå äldre än hon. :-(
Eftersom jag vill vara duktig,så vill jag klara mig själv så mycket som möjligt,utan att behöva fråga om hjälp hela tiden. Jag är kort i rocken och skulle hänga upp varor högt uppe,tog fram en konstig stege,som jag lutade mot hyllan...som sen rasade då jag klättrade upp på den.Kunde gått väldigt illa.Nu klarade jag mig med skrapsår på armen , på smalbenet och så fick jag ett sår på fingret.
Jag är stelopererad i nacken..från 2:a-12:e kotan. När jag rör på huvudet,så rasslar det om nacken,precis som om man hade sand mellan kotorna. Undrar om nåt har hänt..det där har jag haft ganska länge,inget som hände idag.Känner mig bara mörbultad,som alltid då jag jobbar.

Jag har ingen och vara extra kärleksfull mot idag...men drömde en kärleksfull dröm inatt,får leva på det.

Jag känner mig så ful o hemsk att jag skulle inte klara av o visa mig för någon man nu,eller umgås..

Var är mina speedade happydays?? Behöver få må BRA..för att inte ge upp.

Är som en stinkade,urkramad disktrasa...som folk bara använder o sen slänger åt sidan o glömmer bort.

söndag 10 februari 2013

TandVÅRD-tandLÄKARE!

TandVÅRD-tandLÄKARE:-Ja,så heter det..men ändå ingår det inte i övriga vårdsystemet..-VARFÖR!?? Jag blir så jävla förbannad,förbannad på politiker, och på framförallt svenska folket,som bara accepterar att det får vara så. Många skuldsätter sig då dom lagar sina tänder.TandVÅRD är som extra LYX,som få kan unna sig.Vi är många som inte har dom pengarna,hur vi än vänder på vrider på ekonomin.
Jag sitter här med kvittot från folktandvården framför mig på 775kr..775kr kostade ca10minuters besök,med 5st.röntgenbilder. Hon tog sina 4 från hela käken,men sen när jag ställde en fråga om en rotfylld tand,så var hon väldigt snabb på att ta en extra bild på den tanden,utan att ens informera mig om att det kostar extra.Varför tog hon sina 4bilder om hon ändå inte ens såg nånting på dom? Hon såg inte ens det lilla hålet jag tydligen hade, på bilderna.
Så 775kr.landade besöket på..ungefär det jag har råd att lägga ut på mat i månaden.Hade ett litet hål,men kommer inte o ha råd o laga den nu iaf.Hon bokade tid till en tandhygieninst,som kommer att gå på minst 800kr..som jag ABSOLUT inte kommer o ha råd med..det är LYX för mig,trots att det egentligen är vård i förebyggande syfte.
Min mamma har aldrig gått till tandläkaren,en fattig 5barnsmor med tandläkarskräck.Kommer ihåg när hon försökte döva smärtan,då en tand ruttnade i hennes mun.Hon stoppade i starka,brännade vätskor i bomullstuss på den trasiga tanden och självklart vräkte i sig smärtstillande..hon som redan är hypokondriker och äter värktabletter för minsta lilla.Nu är hon en nästintill tandlös gumma på 65år..(fast hennes tänder började sippra redan på 90 talet).Hon ser ut som en "uteliggare" i munnen.
Ska det VARA SÅ?? Det är helt sjukt!! Får man infektion i halsen,precis där munnen slutar,..får du infektion,sår mm. på läpparna,skinnet på kinderna så går det på VÅRDkostnad...men får du infektion på TANDKÖTTET,smärta på nerverna i käken,så får man helt plötsligt betala vården SJÄLV??!! Hur kan ni resonera det? Var finns logiken i detta? Hur kan alla bara acceptera det?