torsdag 22 september 2011

Nutid-dåtid!

Tycker det är ganska läskigt och se vart världen är på väg.Teknologin gör oss DUMMA! Vi daltar med barnen,så dom inte behöver lära sig sunt förnuft eller inse faror.
Numera är allting gjort så barnsäkert som möjligt.Man kan inte ens bränna sig på ugnsluckan längre.Förr fick man alltid höra-Bränner hon/han sig en gång så lär hon sig! Numera ska dagisbarnen hållas under koll inom en viss radie,med hjälp av GPS..går dom utanför den gränsen och försöker "upptäcka" världen,så piiiipaaaa,så larmas det.
När jag var 7år och började i första klass...fick jag gå ensam till skolan,en sträcka på 5-7km.Gick på en kuslig skogsväg,bredvid en bilväg osv. ,både före skolan och efter skolan,höst,vinter och vår.Det gjorde ALLA ungar där och vi hade inga mobiltelefoner eller ännu mindre GPS.Efter skolan kunde vi gå till någon  kompis och leka en stund. MEN,vi kunde hålla reda på tider SJÄLVA,vi kunde tänka SJÄLVA då vi skulle gå över vägen,vi kunde fixa mellanmål själva och handla..vi kunde TÄNKA och lära oss LEVA i verkligheten. Att man lär sig av sina MISSTAG gällde då.Vi hade inga cykelhjälmar,var sällan bältade i bilarna heller,barnen var UTE och lekte tillsammans och hittade på allt möjligt,varje dag var en upptäcktsfärd. Och vi BLEV överlevare,vi överlevde ju......

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar